Zápisky TK

Co dělat, když Viber.com neposílá autorizační SMS

Viber.com je VoIP klient pro iPhone, který vám umožní zdarma volat lidem, kteří mají také Viber. Po instalaci klienta je třeba autorizovat své číslo a tato autorizace probíhá pomocí SMS zaslané Viberem na váš telefon. A právě zasílaná SMS je problém – na některá čísla SMS nechodí. Mně osobně na jedno číslo přišla bez problémů a na druhé ani na několik pokusů ne.

Včera Viber.com zveřejnil alternativní způsob autorizace a tady je návod:

  1. nainstalujte si Viber
  2. zadejte své číslo a odešlete požadavek na autorizaci
  3. pokud SMS nepřijde do cca minuty, klikněte na tlačítko Help
  4. dostanete se na web Viberu, kde opět zadáte své číslo a odešlete
  5. obratem vám zavolá automat Viberu a nadiktuje autorizační kód (doporučuji mít u sebe tužku a papír, nebo jiné záznamové zařízení)
  6. zadejte kód do telefonu a užijte si volání zdarma :)

Mé dosavadní zkušenosti s Viber.com jsou skvělé, kvalita hovoru je plně srovnatelná s „normálním“ voláním a co je hlavní – na rozdíl od Skype nemusí Viber běžet, abyste se dovolali (díky podpoře push oznámení).

Momentálně je v betatestu i Viber klient pro Android, který by měl podle autorů vyjít někde okolo března. Jakmile se tak stane, udělám Skype pápá :)

Viber je podle mě další hřebíček do rakve klasických operátorů, resp. hovorům účtovaným po sekundách. Během pár let se podle mě  operátoří přemění v poskytovatele připojení chytrých krabiček na internet a volání půjde zcela mimo ně (pokud nenabídnou něco víc, než služby typu Viber.com).

Exit mobile version